رييس قوه قضاييه: پرونده‌ها جز براي كارشناسي دراختيار ديگران قرارنگيرد

يزدفردا :آيت الله هاشمي شاهرودي رييس قوه قضاييه روز پنج شنبه در مراسم تحليف كاراموزان قضايي در قم خواستار دقت نظر قضات در رسيدگي به پرونده ها شد وگفت:پرونده ها جز براي كارشناسي در اختيار ديگران قرار نگيرد.

به گزارش يزدفردا :آيت الله هاشمي شاهرودي در مراسم تحليف كارآموزان قضايي دوره‌هاي 44 قم و 45 مشهد با تبريك ايام الله دهه فجر،با بيان اينكه جايگاه قضاوت حساس و خطرناك ،باارزش و با مسووليت است قضات بايد شان و جايگاه مهم و حساس خود را درك كنند.:گفت
رئيس قوه قضائيه با بيان اين‌كه دقيق‌ترين و حساس ترين سياست‌هاي قضايي در روايات رسيده از ائمه (ع) وجود دارد،اظهار داشت: آنچه در روايات معصومين آمده است قابل انطباق با تجربه بشري در امر قضاوت است.

هاشمي شاهرودي افزود: صفات و شرايط قاضي، شرايط مجلس آيت الله قضاوت، راه و رسم قضاوت، آداب قضا، حقوق طرفين دعوي و مسائلي كه امروز در سندهاي آيين‌ دادسري و حقوق اساسي و بشر دوستانه ديده مي‌شود خيلي كمتر از آن چيزي است كه در روايات معصومين (ع) آمده است.

ريس قوه قضاييه با اشاره به تنوع نيازهاي جامعه امروز، گفت: امروز انواع روابط سياسي، اقتصادي و فرهنگي با روش‌ها و تكنيك‌ها و موضوعات جديد شكل گرفته كه همه به تدريج و به شكل كاملي در نظام ما دامنه‌ي وسيعي از قوانين را شكل داده است.

هاشمي شاهروردي افزود: قاضي نبايد تنها به منابع فقهي اكتفا كند آيت الله چون بسياري از مسائل مستحدثه و موضوعات جديد جامعه در كتب فقهي وجود ندارد و قاضي بايد با استفاده از قوانين نسخ نشده كه قانون ما را تشكيل مي‌دهد و استدلال‌ها و تكنيك‌هاي كه پشت آنها وجود دارد، حكم صادر كند.

وي اظهار داشت: امروز طرح‌هاي مشتركي بين دستگاه‌هاي قضايي و اجرايي مي‌توان شكل داد كه منجر به كاهش ورودي پرونده به دستگاه قضايي و پيشگيري از اختلاف و درگيري شود.

رئيس قوه قضائيه با بيان اين‌كه سالانه 11 ميليون پرونده وارد دستگاه قضايي مي‌شود،عنوان كرد: بسياري از اين پرونده‌ها قابل حل در شوراي حل اختلاف است لذا بايد اين پرونده‌ها را مديريت كرد و آنچه قابل ارجاع به شوراست در مرحله اول به آنجا ارجاع داد.

رييس قوه قضاييه، قضاي به حق و حكم به عدل را در قضاوت مهم توصيف كرد و گفت: آنگونه كه حكم عادلانه در رضايت مندي و احساس امنيت و آرامش مردم موثر است قضاي به حق موثر نيست.

آيت الله هاشمي شاهرودي با بيان اين‌كه دادسرا جزء جدا نشدني دستگاه قضايي است، افزود: پازپرس و داديار بايد اشراف كامل به پرونده داشته باشند و آن را مگر براي اخذ نظر كارشناسي در اختيار مرجع ديگري قرار ندهند چراكه پرونده‌ را در اختيار دستگاه ديگر قرار دادن و چشم بسته امضاء كردن ضالمانه ترين نوع قضاوت‌هاست.

در ابتداي اين مراسم حجت اسلام جواهري، معاون آموزشي قوه قضاييه گزارشي از وضعيت دوره‌هاي كارآموزي در كشور ارائه داد و گفت: انجام پژوهش‌هاي اكادميك، طرح و ترويج ادبيات تخصصي در حوزه كارآموزي قضايي، تنوع مفاهيم و عناوين آموزشي، تنوع روش‌هاي آموزش از جمله تحولات جهت كيفي‌تر كردن آموزش در قوه قضاييه است.

وي با بيان اين‌كه جذب كارآموزان قضايي روحاني از سياست‌هاي كمي آموزش قوه قضاييه است، گفت: در 10 ساله دوره اول متمركز مديريت دستگاه قضايي 897 نفر وارد دستگاه قضايي شدند همچنين در 8 ساله دوم 985 نفر كارآموز قضايي روحاني با موفقيت دوره‌ي آموزشي را پشت سر گذاشتند كه جمعا 1882 نفر از مجراي حوزه علميه، جذب دستگاه قضايي شدند.

يزدفردا


  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا